Immediatprotese

En immediatprotese bliver indsat lige efter tandudtrækningen.

Er dine naturlige tænder så dårlige, at de ikke kan bevares, har du mulighed for at få en protese indsat umiddelbart efter tandudtrækningen. Du skal blot komme på klinikken og få taget et aftryk 3- 4 uger før tandudtrækningen. Beregn 3-5 besøg, inden protesen er færdig. Der vil så blive fremstillet en tandprotese, som kan indsættes, når tandlægen har fjernet de naturlige tænder. Jeg laver aftale med din tandlæge til tandudtrækning, så tandudtrækning og indsættelse af ny protese sker samme dag.

Alternativet er at gå tandløs nogle måneder, indtil munden er helet op igen – og hvem vil det i dag? Er du interesseret i at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig, så tag kontakt i dag og få en gratis konsultation.

Det kræver en del øvelse at lære at bruge en protese, som jo er et fremmedlegeme. Du kan hjælpe dig selv ved at læse højt eller tale med nogle, du er tryg ved. Brug protesen hele tiden, også når du sover. Spis kun let tyggelig mad de første 2 uger, og fordel maden i begge sider, så protesen ikke vipper, når du tygger. I denne første tilvænningsperiode kan det hjælpe med et fikseringsmiddel, som hjælper til at holde proteserne på plads.

Du skal regne med, at det er vigtigt, at du kommer på klinikken og få tilrettet protesen i takt med at din mund heler op efter tandudtrækningen. Det kan være små justeringer på klinikken, der skal til for at tilvænningen for dig går lettere derhjemme. Vi laver også delproteser og helproteser.

Fordele ved en immediatprotese

Ulemper ved en immediatprotese

Scroll to Top
Har du spørgsmål til behandling, tilskud eller andet?

Indtast dit navn og telefonnummer
– så ringer jeg dig op og besvarer dine spørgsmål hurtigst muligt

Covid-19 forbehold

Smil Trygt - også under corona

Ift. COVID-19 virus tager vi alle hygiejnemæssige forbehold, vi bruger nødvendige værnemidler og sørger for god afstand. Derfor er det vigtigt, at du kontakter klinikken på telefon 98 12 65 22 for tidsbestilling inden fremmøde.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.