Hygiejne

God protesehygiejne er alfa og omega for en god oplevelse med din nye protese. Der dannes belægninger og tandsten på en protese ligesom der også gør på dine naturlige tænder.

5 gode råd om mundhygiejne

Hygiejne

God protesehygiejne er alfa og omega for en god oplevelse med din nye protese. Der dannes belægninger og tandsten på en protese ligesom der også gør på dine naturlige tænder.

5 gode råd om mundhygiejne

Børst aldrig dine proteser eller bidskinner i almindelig tandpasta. Det indeholder slibemiddel, som ridser protesens overflade. Brug i stedet et rensemiddel, der er beregnet til proteser og bidskinner. Det kan evt. købes på klinikken. Vær ekstra omhyggelig omkring bøjler ved delproteser og omkring tryklåse ved implantatproteser. Børst gummer, de naturlige tænder og implantater med en blød tandbørste og tandpasta.

Kontroleftersyn er en vigtig faktor for protesebehandlingens succes. Protesen har samme behov for vedligeholdelse som de naturlige tænder, hvilket vil sige mindst en gang om året. Jeg vil indkalde dig til årligt eftersyn helt automatisk, hvis du ønsker det. Her vil jeg undersøge protesens pasform og kontrollere slimhinden for evt. sygdom i munden. Ved sygdom vil der naturligvis blive henvist til tandlæge eller egen læge. Ved det årlige proteseeftersyn tilbyder vi en rensning og polering af protesen for tandsten og misfarvninger, så den igen fremstår frisk og ren.

Forandringer af gummerne sker ganske langsomt, og uden du mærker det. Protesen kan opnå så dårlig pasform, at det giver en uheldig belastning af gummer og kæbeled. Protesen kan også knække hvis den ikke understøttes rigtigt af din gumme, som den gør hvis den passer dig rigtigt. En ustabil protese kan få gummen til at svinde hurtigere, nedsætte din tyggeevne og ændre dit udseende.

Det er derfor vigtigt at komme til årlig kontrol så disse ting opdages i tide. Hvis du kommer til årlig kontrol ydes der 5 års garanti på din protese. Garantien dækker reparation af protesen, hvis der sker brud på protesen, når du har den i munden.

Scroll to Top
Har du spørgsmål til behandling, tilskud eller andet?

Indtast dit navn og telefonnummer
– så ringer jeg dig op og besvarer dine spørgsmål hurtigst muligt

Covid-19 forbehold

Smil Trygt - også under corona

Ift. COVID-19 virus tager vi alle hygiejnemæssige forbehold, vi bruger nødvendige værnemidler og sørger for god afstand. Derfor er det vigtigt, at du kontakter klinikken på telefon 98 12 65 22 for tidsbestilling inden fremmøde.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.