Delprotese

Har du 1 eller flere af dine egne tænder tilbage, kan der laves en delprotese. Den vil kunne genskabe dit naturlige smil og sikre, at de resterende tænder ikke flytter sig. En delprotese kan ligesom en helprotese indsættes umiddelbart efter evt. tandudtrækning, hvis du kommer og får taget et aftryk 3-4 uger før forventet tandudtrækning.

Der udvælges tænder, der i farve og form svarer nøjagtigt til dine resterende tænder.

Det er i mange tilfælde også muligt at erstatte en bøjle med et implantat. Protesen kan da klikkes på plads med en tryklås.

Bøjler og støtter, der berører de naturlige tænder, skal holdes helt rene. Og man skal ligeledes være ekstra omhyggelig med at børste sine naturlige tænder.

Der findes to typer delproteser: Unitor med støbt metalstel eller akryl delprotese.

En unitor er tyndere og fylder dermed mindre i munden end en akryl delprotese.

En akryl delprotese er en delprotese lavet i akryl med bukket metaltråd. Denne protese er mere fremtidssikret end en unitor, hvis nogle af dine naturlige tænder ikke har så god fremtidsprognose. Det vil være nemmere at udvide protesen med en tand mere senere, hvis du mister en eller flere tænder. Derved behøver man ikke at skulle lave en hel ny protese. Det er din tandlæge som vurderer hvilken type delprotese, der vil være bedst for dig.

Uanset hvilken tandprotese man har, er det vigtigt at få den kontrolleret mindst en gang årligt.

Regelmæssig kontrol sikrer, at tandprotesen hele tiden fungerer optimalt.

 

Del akrylprotese

Unitor til over- og underkæbe

Scroll to Top
Har du spørgsmål til behandling, tilskud eller andet?

Indtast dit navn og telefonnummer
– så ringer jeg dig op og besvarer dine spørgsmål hurtigst muligt

Covid-19 forbehold

Smil Trygt - også under corona

Ift. COVID-19 virus tager vi alle hygiejnemæssige forbehold, vi bruger nødvendige værnemidler og sørger for god afstand. Derfor er det vigtigt, at du kontakter klinikken på telefon 98 12 65 22 for tidsbestilling inden fremmøde.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.